Mini Cooper R50 Facelift CVT

pionul22
Membru nou
Mesaje: 2
Membru din: Sâm Aug 06, 2022 10:58 am

Mini Cooper R50 Facelift CVT

Mesaj de pionul22 »

Salut tuturor!
Fac acest topic in speranta ca voi primi sfaturi de la voi deoarece sunt nou in ceea ce priveste Mini😁
Sunt in procesul de a achizitiona un R50 Facelift si dintre toate masinile, cea care este cea mai ingrijita, pret bun, km putini si reali verificati, verificat istoric si fara daune majore, s-a nimerit sa aiba cutia automata CVT desi nu cautam neaparat automata.
Acum la cate lucruri rele am auzit despre aceste cutii, imi e destul de teama sa cumpar masina, desi cutia, motorul si per total restul masinii se prezinta super ok.
Teama nu imi este ca poate se strica cutia si necesita investitii, mai mult imi este de faptul ca am auzit de cazuri in care s-au stricat cutiile si nu au mai putut sa le faca, nu au gasit alte cutii si au ajuns sa isi dezmembreze masinile.
Acum intrebarea mea pentru voi este urmatoarea:
Se gasesc specialisti in Romania care sa puna pe picioare astfel de cutii? Sunt sanse sa se gaseasca cutii bune sh? In cel mai rau caz, daca nu se poate, sunt service-uri care pot face swap la o cutie manuala si sa mearga masina bine?

Multumesc pentru timpul acordat! Astept parerile si sfaturile voastre.
Avatar utilizator
adrian
Veteran
Mesaje: 3704
Membru din: Joi Apr 15, 2010 2:50 pm
Localitate: Calarasi,Targu mures

Re: Mini Cooper R50 Facelift CVT

Mesaj de adrian »

Cutia CVT este fiabila, dar nu prea economica , masina consuma binisor.Depinde de cati km reali are masina si daca Cutia CVT a avut mentenanta necesara.
Real motors need forced induction

Nobody's perfect but if you drive a MINI Cooper F54 with B47 engine ,you're pretty damn close
Petrol is for cleaning tools, with Diesel we make Power
pionul22
Membru nou
Mesaje: 2
Membru din: Sâm Aug 06, 2022 10:58 am

Re: Mini Cooper R50 Facelift CVT

Mesaj de pionul22 »

adrian scrie: Dum Aug 07, 2022 5:35 pm Cutia CVT este fiabila, dar nu prea economica , masina consuma binisor.Depinde de cati km reali are masina si daca Cutia CVT a avut mentenanta necesara.

Multumesc mult de raspuns, Adrian!
Masina are undeva la 125 mii km si proprietarul spune ca ultima mentenanta la cutie a facut-o acum 3 ani la aproximativ 100 mii km. Mi-a spus ca nu a avut absolut nicio problema la cutie si ca nu stie de ce se fereste lumea de ele…

De asemenea, eu merg undeva intre 8-10 mii km anual, 90% urban. Nu o sa fie foarte forjata masina, de asta si trag sperante ca nu o sa am probleme grave cu ea.
Scrie răspuns